Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’da Sandıklı Devlet Hastanesi’nde Deprem ve Yangın Tatbikatı

Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi’nde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında 2025 yılı için deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Acil durumlar ve afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla yapılan tatbikata, itfaiye ekiplerinin ve hastane personelinin katılımı sağlandı.

Senaryo gereği, Sandıklı’da meydana gelen deprem sonrasında hastane servisinde yangın çıktı ve aynı anda Acil Servis’e çoklu başvuru yapıldı. Ayrıca, göçük altında kalan depremzedelere ulaşıldı ve Afet ve Acil Durum Planı (HAP) doğrultusunda gerekli müdahaleler gerçekleştirildi. Tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur yaptığı açıklamada, tatbikatın senaryoya uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti. 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında çıkan yangında 3 yetişkin ve 2 çocuk hastanın dumandan etkilendiğini ve Afyonkarahisar hastanesine sevk edildiklerini ifade etti. Ayrıca, 20 hasta ve 10 sekreterin poliklinik servisinden tahliye edildiğini ve hastanenin hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

haber görseli

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

Sosyal medyanın yeni tuzağı: Tehlike saçıyor!

Bir dönem göz altı torbaları için basur (hemoroid) kremleri kullanma akımından sonra şimdi de menopoz dönemi ve sonrası kadınlarda vajinal kuruluk ve menopoza bağlı yan etkileri hafifletmek için kullanılan östrojen içerikli kremlerin, cilt kuruluğu ve kırışıklık giderici olarak yüze uygulama akımı başladı. Uzmanlar bu kremlerin bilinçsiz şekilde yüze sürülmesinin ciddi sağlık riskleri oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.