Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Aşırı Terleme Sorununa Botoks Çözüm Olabilir

Ellerden kayıp giden tokalaşmalar, koltuk altındaki ter izleri, yürüdükçe kayganlaşan ayak tabanları… Tüm bunlar, sosyal hayattan uzaklaşmaya ve özgüven kaybına neden olabilir. Aşırı terleme sorunu, hemen hemen herkesin yaşayabileceği bir durumken, özellikle menopoz döneminde bazı kadınları da etkileyebilir. Ancak endişelenmeye gerek yok çünkü modern tıp, bu soruna etkili ve güvenli bir çözüm sunuyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, “Aşırı terleme günümüzde artık çözümsüz bir sorun değil. Botoks, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durduruyor. İşlem sonrasında hastaların yaşam kalitesinde ciddi bir artış gözlemliyoruz. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda, saçlı deriye uygulandığında sıcak basmalarına da oldukça etkili olabiliyor” diyor.

Botoks ile Terlemeyi Kontrol Altına Alın

Botulinum toksini tip A veya yaygın adıyla botoks, terlemeyi başlatan sinir iletilerini geçici olarak durdurarak ter bezlerinin gereksiz yere çalışmasını önler. Dr. Atakan Bör, “Botoks, genellikle estetik amaçlı kullanıldığı bilinen bir madde. Ancak aşırı terleme sorununa karşı da etkili bir yöntem. Uygulama sırasında yapılan enjeksiyonlar, sinirlerin ter bezlerine komut göndermesini geçici olarak engeller. İşlem sonrası hasta günlük hayatına hemen dönebilir” diye açıklıyor.

Farklı Bölgelere Uygulanabilen Botoks Tedavisi

Botoks tedavisi, terlemenin en yoğun olduğu bölgelere uygulanabilir. Koltuk altı, el içi, ayak tabanı ve yüz gibi bölgelere yapılan uygulamalar, terleme ve kokuya karşı etkili olabilir. Bu tedavi sayesinde, hem fiziksel hem de duygusal olarak daha dengeli bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Uygulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks etkisi, düzenli uygulama ile uzun süre devam edebilir. Ancak uygulama öncesi detaylı bir değerlendirme yapılması ve doğru tekniklerin kullanılması önemlidir. Uygulamanın yan etkileri genellikle hafif düzeydedir ve geçicidir. Ayrıca, botoks uygulaması kas-sinir hastalığı olan, gebe, emziren anneler ve 18 yaş altındaki kişilere önerilmez.

Related Posts

Tansiyon ilaçları: Herkes aynı ilacı kullanamaz

Tansiyon ilaçları milyonlarca kişinin hayatın kurtarıyor ama herkese aynı ilaç verilmez. Yaş, eşlik eden hastalık ve risk düzeyi belirleyici olur. Her ilacın farklı etkisi ve yan etkisi vardır. Kiminde öksürük yapar, kiminde halsizlik. İlacı değil, hastayı merkeze alarak karar verilir.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, skolyoz hikayesini anlattı. 

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.